Founders Unplugged, 4/2022

image

Další Founders Unplugged je za námi! Face2Face setkávání nám scházelo stejně jako vám, v Červeném Jelenovi se nás tak sešlo téměř 90 founderek a founderů z celé ČR. Cílem bylo se hlavně potkat a zanetworkovat, stihli jsme zmínit i pár novinek ze startup komunity.

Adam Kurzok nám krátce představil společný projekt, na kterém pracoval několik posledních měsíců. Dle estonského vzoru mapoval exity, fundraisingová kola a failures české startupové scény mnoho let dozadu, aby tak vznikl ucelený přehled na jednom místě. Jedná se o živý organismus, který je stále doplňován (anonymně samotnou startup komunitou) a upřesňován.

Dále nám Vítek Horký nastínil survey Startup & Stát, na kterém pracuje a jejíž cílem je získat co nejpřesnější údaje od vás - startupové komunity - a následně prezentovat výsledky zástupcům státního sektoru. Samotný dotazník byl rozeslán následující den, tudíž pokud jste Founder, tak nám přispějte do výzkumu také zde.

David s Vítkem následně nalákali na další aktivity a eventy, které s Czech Founders připravujeme, třeba nadcházející sportovní Golf Cup nebo Beach & Fotbal Cup.

A poté hlavní hřeb večera - fireside chat s co-founderem Rohlik.cz, Cera, CEO XOM Materials - Markem Sachou, který vedl náš David a kde jsme probrali jeho začátky, cestu přes Rohlik.cz a Ceru až k XOM Materials a jeho dalším plánům.

Zbytek večera už pak patřil skvělému cateringu od Červeného Jelena a networkingu mezi founderkami a foundery. Jedlo a pilo se do pozdního večera a při odchodu jsme se shodli, že Face2Face networking se nedá nahradit.

Pár fotek z Unplugged níže a my už se těšíme na další akce!

image
image
image
image
image
image
image
image
image