Czech Founders #StandWithUkraine

image

Vítej na dočasné landing page Czech Founders #StandWithUkraine a také rozcestníku, který Tě nasměruje ke všem důležitým zdrojům informací a pomoci.

Vyzýváme Tě tímto nejen jako člena/-ku komunity inovátorů/-rek a trailblazers ale prostě i jako člověka, aby ses jakýmkoliv způsobem připojil/-la k podpoře Ukrajiny i třeba jen sdílením zdrojů, které najdeš níže.

Za celý tým Czech Founders,

Vítek & David

💙 Weby a rozcestníky materiální pomoci 💛

Stojíme Za Ukrajinou - Komplexní rozcestník finanční i materiální pomoci, ubytování, transportu, sociální a psychologické pomoci apod. ČJ/EN

Pomáhej Ukrajině - Portál nabídky a poptávky pomoci organizovaný Konsorciem nevládních organizací pracujících s migranty v ČR. ČJ

Tech For Rescue - Hub technologických firem, které zde mohou nabidnout vlastní SW zdarma pro NGOs, které ho využijí na pomoc postiženým ve válečné krizi. EN

Česko.Digital - Aktivní komunita, která řeší aktuální problémy při konfliktu na Ukrajině a to rovnou v rámci 7 tématických kanálů. Ještě v komunitě nejsi? Přidej se přes join.cesko.digital a najdi kanál podle svého zaměření přes # název - Ukrajina.

Helping the brave people of Ukraine - Mezinárodní rozcestník nabídky pomoci s integrací uprchlíků v Česku, Slovensku a Polsku.

💙 Weby a rozcestníky psychologické pomoci 💛

Rozcestník Krizové Pomoci - Knihovna technik krizové intervence (i pro laiky) a zároveň rozcestník organizací nabízející krizovou intervenční pomoc vytvořené za použití zdrojů a dat Univerzity Karlovy.

Opatruj.se - Rozcestník psychologické pomoci jak pro občany ČR, kteří zažívají problémy ve spojitosti s válkou, tak přímo pro uprchlíky a jejich rodiny.

Terapie.cz - Terapie zdarma pro lidi postižené situací na Ukrajině.

💙 Sociální sítě 💛

Ukrajinská Ambasáda / Facebook - Aktuální informace o potřebné materiální a technické pomoci pro obyvatele přímo v Ukrajině.

Eva Pavlíková, Česko.Digital / Twitter- Informace o aktuálním dění a potřebné pomoci.

The Kyiv Independent / Twitter - Spolehlivé a aktuální mediální zpravodajství v angličtině přímo z Ukrajiny.